Οι Ακτές Αλλιώς στο Αγρόκτημα

Η Parallaxi, έχοντας συμπληρώσει 22 χρόνια κυκλοφορίας, έχει αναλάβει μέσω της δράσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης την τελευταία διετία. Η δέκατη έκτη δράση του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», «οι Ακτές Αλλιώς», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα από τα πιο φιλόδοξα project που οργάνωσε το περιοδικό μέχρι σήμερα και αφορά την «ανακάλυψη» του άγνωστου θαλάσσιου μετώπου της πόλης, που εκτείνεται από την παραλία της Αρετσούς μέχρι το Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Το Σάββατο οι Ακτές Αλλιώς κάνουν «στάση» στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ (17:00-21:00), η ομάδα της Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. «ανοίγει» τις πύλες του σε όλους τους Θεσσαλονικείς.

-Οι ποδηλατικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, “Πολύχρωμοι Ποδηλάτες”, Bikerespect και Bikeride συμμετέχουν σε μία μεγάλη ποδηλατοπορεία με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17:30 μέχρι το Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής η πορεία κάνει στάσεις στις δράσεις των «Ακτών Αλλιώς» για να καταλήξει στο Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. που βρίσκεται πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εντοπίζοντας όλα τα επικίνδυνα σημεία μίας διαδρομής που θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς για την πόλη.

-Το κατάστημα ποδηλάτων BikeMotion προσφέρει στους επισκέπτες του Αγροκτήματος ποδήλατα για να ξεναγηθούν στις καταπράσινες εκτάσεις του ΑΠΘ μέσω τριών οργανωμένων διαδρομών (17:30-18:30-19:30).

-Τρεις περιπατητικές ξεναγήσεις στο νότιο τμήμα του Αγροκτήματος με τη βοήθεια των μεταπτυχιακών φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και τις δραστηριότητές του (18:00-19:00-20:00).

-Τα Παιδιά εν Δράσει μετατρέπουν την έκταση σε «Αγρόκτημα των Θαυμάτων» και προσκαλούν τα παιδιά σε ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα είδη που καλλιεργούνται στο Αγρόκτημα, με τον κόσμο των φυτών και με τη γη.

-Οι Circus Camino προσφέρουν ένα μοναδικό ζογκλερικό θέαμα με φωτιές και όχι μόνο.

-Σίγουρα τους έχετε ακούσει στους δρόμους της πόλης να δίνουν τόνο στην ατμόσφαιρα με τη μουσική τους. Ο Σίμος με το ακορντεόν του και οι Souvlaki Factory συγκεντρώνονται στους χώρους του Αγροκτήματος, στήνοντας τις δικές τους μουσικές γωνιές.

-Καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής μαθαίνουν στους ενδιαφερόμενους τα μυστικά της αστικής κηπουρικής στους αστικούς λαχανόκηπους του Α.Π.Θ. ενόψει του καλοκαιριού.

Comments are closed.