Οι καλλιεργητές στο αμφιθέατρο

Το Σάββατο 13/4 οι καλλιεργητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των λαχανόκηπων του Α.Π.Θ. παρακολούθησαν για μια ακόμη φορά σεμινάριο ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου με κύρια θέματα:
– την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των κηπευτικών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και
– τις απαιτούμενες καλλιεργητικές φροντίδες των θερινών λαχανικών.

Το σεμινάριο αυτό απευθυνόταν στους παλιούς συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Για όσους κληρωθούν για τη νέα φετινή διανομή θα ακολουθήσει ξεχωριστή εκπαίδευση.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:

  • ‘Οι κυριότεροι εχθροί των εαρινών κηπευτικών και η βιολογική τους αντιμετώπιση’. Δημήτριος Κωβαίος, Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής και του Αγροκτήματος. Καθηγητής, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας, Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ.
  • ‘Τα φυτοπαθολογικά προβλήματα των εαρινών κηπευτικών και η βιολογική τους αντιμετώπιση’.  Αναστασία Λαγοπόδη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας, Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ.
  • ‘Συζήτηση σχετικά με τις καλλιεργητικές φροντίδες των κυριότερων εαρινών λαχανικών’. Δρ. Αναστάσιος Λιθουργίδης, Δ/ντης Αγροκτήματος Α.Π.Θ., Δρ. Εμμανουήλ Μανωλάκης, Γεωπόνος, και Θεοδόσης Παπαθεοδοσίου, Γεωπόνος-Βιοκαλλιεργητής

Comments are closed.