Σύσταση Εθελοντικής Φοιτητικής Ομάδας ΑΠΘ για το Περιβάλλον

Σύσταση Εθελοντικής Φοιτητικής Ομάδας ΑΠΘ για το Περιβάλλον
Πρώτη συνάντηση 5 Ιουνίου
Δηλώστε συμμετοχή από τώρα στη σχετική φόρμα!!
Δείτε την πρόσκληση – ανακοίνωση που ακολουθεί.


Εκδήλωση της Επιτροπής Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΑΠΘ την 5η Ιουνίου 2018, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο από το 1972, την 5η Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Με αφορμή τον εφετινό της εορτασμό, η Επιτροπή Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης προχωρά σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύσταση Εθελοντικής Φοιτητικής Ομάδας ΑΠΘ για το Περιβάλλον και ορίζει την πρώτη της συνάντηση στο foyer – ισόγειο του κτιρίου διοίκησης την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 10:00!

Στόχος της σύστασης της ομάδας είναι η συγκρότηση ενός επιχειρησιακού διεπιστημονικού φοιτητικού σώματος που θα αναλάβει ενεργό εθελοντική δράση σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής για το πανεπιστήμιο, την πανεπιστημιούπολη και την ευρύτερη πόλη σε συνεργασία με την Επιτροπή Oλοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΑΠΘ. Όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής στην ομάδα.  

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας θα διαρκέσει από τις 10 ως τις 12:00 και θα αποτελέσει αφορμή για την γνωριμία των φοιτητών με το έργο της Επιτροπής Περιβάλλοντος ΑΠΘ αλλά και με υφιστάμενες εθελοντικές δομές που δραστηριοποιούνται ήδη, με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, σε επίπεδο Τμήματος ή Σχολής.

Μετά τις 12:00, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στον υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συν-διαμορφώσουν και να συμβάλουν στη φύτευση τμημάτων της κεντρικής περιοχής του πανεπιστημίου, μία συμβολική άσκηση αλληλογνωριμίας και συνεργασίας των μελών που στόχο έχει την θεμελίωση της νέας ομάδας.

Comments are closed.