ΝΕΑ Συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση

Το Γραφείο Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Μηχανοργάνωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ σε δράσεις ανακύκλωσης, διοργανώνει στις αρχές Νοεμβρίου) άλλη μία δράση συλλογής «άχρηστων» ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Φωτογραφία από τη συλλογή του Ιουλίου

Η προηγούμενη συλλογή έγινε με μεγάλη επιτυχία στις 21-23 Ιουλίου και συγκεντρώθηκαν πέντε τόνοι συσκευών που προωθήθηκαν για ανακύκλωση. Εκτιμάται όμως ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη ποσότητα που είναι αποθηκευμένη και πρέπει να αποσυρθεί. Κατά συνέπεια κρίθηκε αναγκαία η επανάληψη της δράσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ανακύκλωση από τα θυρωρεία των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης. Οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται στους χώρους δίπλα στα θυρωρεία από νωρίς το πρωί και η συλλογή θα σταματήσει στις 12:00. Επίσης, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή στην νότια είσοδο της πανεπιστημιούπολης (φυλάκιο Εγνατίας), στην είσοδο του υπόγειου χώρου στάθμευσης και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις συσκευές τους στο σημείο συλλογής από τις 08:00 έως τις 12:00. Για τα κτίρια της Βιβλιοθήκης και της Διοίκησης θα ισχύσει μόνο η συλλογή της Πέμπτης στην νότια είσοδο.

Για τα υλικά που είναι χρεωμένα σε υπόλογους του ΑΠΘ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία απόσυρσης του εξοπλισμού και να είναι ενήμερο το Τμήμα Περιουσίας ώστε να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτή την διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ε. Παταζιού στο 2310997379. 

Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές γραφείου όπως τα φωτοαντιγραφικά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα περιφερειακά τους, έχετε τη δυνατότητα να αποσύρετε και πλήθος άλλων συσκευών τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.  Επίσης μπορείτε να παραδώσετε και οικιακές συσκευές που σας ανήκουν.

Αν η μονάδα σας βρίσκεται εκτός της πανεπιστημιούπολης και ιδιαιτέρως αν βρίσκεται εκτός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Περιβάλλοντος  (Γιάννης Τσουγκράκης τηλ. 2310991131).

Comments are closed.