“Φροντίζοντας τα πουλιά της πόλης μας”

Το Α.Π.Θ. γιορτάζει την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής και βοηθάει τα πουλιά στην πόλη υποστηρίζοντας τη δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 στην Πανεπιστημιούπολη.

Ελάτε να συναρμολογήσουμε μαζί ξύλινες τεχνητές φωλιές για πουλιά και να τις τοποθετήσουμε στην πανεπιστημιούπολη κάνοντάς την πιο φιλόξενη για την άγρια ζωή της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή ξύλινων τεχνητών φωλιών στον υπαίθριο χώρο πίσω από τη Θεολογική Σχολή, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 15:00
  • Την τοποθέτησή τους στους χώρους της πανεπιστημιούπολης την Παρασκευή 7 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 15:00 η οποία θα ξεκινήσει από τον υπαίθριο χώρο πίσω από τη Θεολογική.

Η δράση θα συνεχιστεί και εκτός πανεπιστημιούπολης το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου με την κατασκευή πήλινων φωλιών για τα χελιδόνια, από τις 10:00 έως τις 14:00 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά στο Πάρκο των Γλυπτών (στο ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης).

Στο πλαίσιο της δράσης θα γίνει και επίδειξη της κατασκευής ξύλινων και πήλινων φωλιών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας του Παιδικού Κέντρου του Α.Π.Θ. και τοποθέτηση φωλιών και ταϊστρών στον κήπο του.

Σας περιμένουμε!!

1. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πρόσκληση της Ορνιθολογικής
2. Μόλις πριν δύο μήνες, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής  και φέτος είναι ο πρώτος εορτασμός.

Comments are closed.