Mια πράσινη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη

Greenwave Festival 2012:
To Πράσινο Κύμα «χτυπάει» ξανά τη Θεσσαλονίκη

Tην ώρα που η κρίση φθάνει στην κορύφωση της, μια λογική δείχνει να υπάρχει για την αντιμετώπιση της: η κοινωνία των πολιτών. Πολίτες και ομάδες πολιτών που ελεύθερα και αυτόνομα συνεταιρίζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και λύνουν τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης, με δράσεις στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, στη βιολογική γεωργία, στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, διασκέδασης, διακοπών, κοινωνικής δικαιοσύνης, υποστήριξης στις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες, εκπαίδευσης, προστασίας περιβάλλοντος κ.ά.

Θα είμαστε κι εμείς μαζί με πολλές οργανώσεις και φορείς.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει το μεσημέρι της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Δημοτικό Πάρκο, δίπλα στο Θέατρο Κήπου. Ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, το πρόγραμμα των ομιλιών – συζητήσεων ακολουθεί πιο κάτω:

1. Πέμπτη 13/9: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 100 χρόνια πριν, 100 χρόνια μετά. Σκοτεινές πτυχές, χαμένες ευκαιρίες και θετικές προβολές για το μέλλον (κοινωνικές, περιβαλλοντικές, συλλογικές, αλληλέγγυες).
2. Παρασκευή 14/9: Πρωτοβουλίες προστασίας της φύσης στα Βαλκάνια – από την προστασία των μεγάλων θηλαστικών έως τις αντιστάσεις στις εξορύξεις χρυσού.
3. Σάββατο 15/9: Οικονομική κρίση, συλλογικά αγαθά (νερό, δάση, ενέργεια, σκουπίδια) και οικονομία της κοινωνίας των πολιτών.

Comments are closed.