Εκδήλωση Παρουσίασης των Λαχανόκηπων του Α.Π.Θ.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου

Πριν από περίπου τρεις μήνες, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το οικολογικό πανεπιστήμιο, το Α.Π.Θ. και η Γεωπονική Σχολή δημιούργησαν στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου κήπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 4,500 συμπολίτες μας έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Πανεπιστημίου και μετά από δημόσια κλήρωση 400 καλλιεργητές εγκατέστησαν τους πρώτους λαχανόκηπους.

Καθημερινά, στο χώρο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου, συναντιούνται άνθρωποι όλων των ηλικιών, εκπαιδεύονται υπό την επίβλεψη καθηγητών και φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής, ανταλλάσσουν απόψεις και δημιουργούν, ανακτώντας τη σχέση τους με τη φύση.

Το «πείραμα» των λαχανόκηπων μοιάζει να αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής συνύπαρξης, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Η αφοσίωση των καλλιεργητών και των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής που συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία, καθώς και η υποστήριξη ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα όλων των ανθρώπων του Αγροκτήματος και της Γεωπονικής Σχολής έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Στο πνεύμα αυτό, σας προσκαλούμε όλους στην εκδήλωση παρουσίασης των λαχανόκηπων του Α.Π.Θ., τη Δεύτερα 25 Ιουνίου, στο χώρο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου. Στις 20.00 θα γίνει περιήγηση στους λαχανόκηπους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει γιορτή στο προαύλιο των Εκπαιδευτικών (Πέτρινων) Κτιρίων με τη μουσική ομάδα της Γεωπονικής Σχολής.

Οι Πρυτανικές Αρχές,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Ο Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής και
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος,

Δημήτριος Κωβαίος, Καθηγητής

Comments are closed.