Αποξήλωση και Διαχείριση στοιχείων Αμιαντοτσιμέντου από το τριώροφο κτίριο (κτίριο Γ) των εργαστηρίων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Ολοκληρώθηκε η αποξήλωση και η διαχείριση των στοιχείων Αμιαντοτσιμέντου από το τριώροφο κτίριο (κτίριο Γ) των εργαστηρίων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Στις εργασίες της αναδόχου εταιρείας περιλαμβάνονταν:

  1. Η σύνταξη του σχεδίου δράσης, η υποβολή του στην περιφέρεια για την έκδοση των κατάλληλων αδειών, καθώς και η κοινοποίησή του στην επιθεώρηση εργασίας.
  2. Η σύνταξη Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΓΕΕΚ).
  3. Το έργο αποξήλωσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τους αντίστοιχους κανόνες ασφάλειας.
  4. To έργο συσκευασίας, σήμανσης και στοίβαξης των αμιαντούχων υλικών σε κατάλληλο φορτηγό.
  5. Το έργο της απορρύπανσης και καθαρισμού του χώρου.
  6. Τη διενέργεια μετρήσεων του αέρα κατά το πέρας εκτέλεσης του έργου.
  7. Η έκδοση πιστοποιητικού καθαρότητας χώρου από διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 εργαστήριο, μετά το πέρας των εργασιών.
  8. Η επίβλεψη του έργου από εξειδικευμένο μηχανικό.
  9. Η μεταφορά των αμιαντούχων υλικών σε αδειοδοτημένο χώρο υγειονομικής ταφής του εξωτερικού (Γερμανία) και την έκδοση πιστοποιητικού τελικής διάθεσης, για την ποσότητα που παραλήφθηκε από το χώρο του πανεπιστημίου.
  10. Δειγματοληψία αέρα με τη μέθοδο φίλτρου – μεμβράνης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, τα αποτελέσματα της οποίας (πιστοποιητικό καθαρότητας) εκδόθηκαν εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημέρα ολοκλήρωσης του έργου.

Το έργο έγινε με πρωτοβουλία του Τομέα Χημείας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, με την υποστήριξη της Πρυτανείας μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης και του Γραφείου Περιβάλλοντος.

Comments are closed.