Category Archives: Ανακύκλωση

ΝΕΑ Συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση

Το Γραφείο Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Μηχανοργάνωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ σε δράσεις ανακύκλωσης, διοργανώνει στις αρχές Νοεμβρίου) άλλη μία δράση συλλογής «άχρηστων» ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Φωτογραφία από τη συλλογή του Ιουλίου

Η προηγούμενη συλλογή έγινε με μεγάλη επιτυχία στις 21-23 Ιουλίου και συγκεντρώθηκαν πέντε τόνοι συσκευών που προωθήθηκαν για ανακύκλωση. Εκτιμάται όμως ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη ποσότητα που είναι αποθηκευμένη και πρέπει να αποσυρθεί. Κατά συνέπεια κρίθηκε αναγκαία η επανάληψη της δράσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ανακύκλωση από τα θυρωρεία των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης. Οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται στους χώρους δίπλα στα θυρωρεία από νωρίς το πρωί και η συλλογή θα σταματήσει στις 12:00. Επίσης, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή στην νότια είσοδο της πανεπιστημιούπολης (φυλάκιο Εγνατίας), στην είσοδο του υπόγειου χώρου στάθμευσης και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις συσκευές τους στο σημείο συλλογής από τις 08:00 έως τις 12:00. Για τα κτίρια της Βιβλιοθήκης και της Διοίκησης θα ισχύσει μόνο η συλλογή της Πέμπτης στην νότια είσοδο.

Για τα υλικά που είναι χρεωμένα σε υπόλογους του ΑΠΘ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία απόσυρσης του εξοπλισμού και να είναι ενήμερο το Τμήμα Περιουσίας ώστε να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτή την διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ε. Παταζιού στο 2310997379. 

Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές γραφείου όπως τα φωτοαντιγραφικά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα περιφερειακά τους, έχετε τη δυνατότητα να αποσύρετε και πλήθος άλλων συσκευών τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.  Επίσης μπορείτε να παραδώσετε και οικιακές συσκευές που σας ανήκουν.

Αν η μονάδα σας βρίσκεται εκτός της πανεπιστημιούπολης και ιδιαιτέρως αν βρίσκεται εκτός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Περιβάλλοντος  (Γιάννης Τσουγκράκης τηλ. 2310991131).

Συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση

Το Γραφείο Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Μηχανοργάνωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ σε δράσεις ανακύκλωσης, διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα συλλογή «άχρηστων» ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Φωτογραφία από παλιότερη συλλογή συσκευών

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ανακύκλωση από τα θυρωρεία των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την προηγούμενη Δευτέρα να μεταφέρουν τις συσκευές τους στους χώρους δίπλα στα θυρωρεία. Επίσης, την Πέμπτη 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή στην νότια είσοδο της πανεπιστημιούπολης (φυλάκιο Εγνατίας) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις συσκευές τους στο σημείο συλλογής από τις 08:00 έως τις 12:00. Για τα κτίρια της Βιβλιοθήκης και της Διοίκησης θα ισχύσει μόνο η συλλογή της Πέμπτης στην νότια είσοδο.

Για τα υλικά που είναι χρεωμένα σε υπόλογους του ΑΠΘ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία απόσυρσης του εξοπλισμού και να είναι ενήμερο το Τμήμα Περιουσίας ώστε να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτή την διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ε. Παταζιού στο 2310997379.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές γραφείου όπως τα φωτοαντιγραφικά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα περιφερειακά τους, έχετε τη δυνατότητα να αποσύρετε και πλήθος άλλων συσκευών τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να παραδώσετε και οικιακές συσκευές που σας ανήκουν.

Για την περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να ολοκληρώσετε την τυπική διαδικασία απόσυρσης των συσκευών ή λείπετε σε άδεια, η επόμενη συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε τις συσκευές σας λόγω μεγάλου όγκου ή ζητάτε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Περιβάλλοντος (Γιάννης Τσουγκράκης τηλ. 2310991131).

Ανακύκλωση βιοελαίων

To Εργαστήριο Γενικής Χημικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβάλλοντος, παρέδωσε 120 λίτρα βιοελαίων στην ειδικά αδειοδοτημένη εταιρεία Revive προς ανακύκλωση. Η εταιρεία Revive δραστηριοποιείται στη συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων βρώσιμων λαδιών και στη διάθεσή τους με νόμιμο, ασφαλή και περιβαλλοντολογικά ορθό τρόπο για βιομηχανική χρήση, δηλαδή στη παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών. Σε ανταπόδοση για τα τηγανέλαια που παρέλαβε, η Revive παρείχε 40 λίτρα υγρών απορρυπαντικών για τις ανάγκες του Εργαστηρίου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: «Αποκομιδή Ανακυκλώσιμου Παλαιοχάρτου στο ΑΠΘ»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει πρόχειρο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Αποκομιδή Ανακυκλώσιμου Παλαιοχάρτου στο ΑΠΘ» με κριτήριο την υψηλότερη τιμή προσφοράς / την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη, για το υλικό του τίτλου.

Περισσότερες πληροφορίες (ανακοίνωση προκήρυξης και τεχνική περιγραφή/όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

http://www.auth.gr/news/tenders/15717